Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

115 banci au dat faliment in SUA

115 banci au dat faliment in SUA

Numarul bancilor din Statele Unite care au dat faliment de la inceputul anului a ajuns la 115, dupa ce autoritatile americane de reglementare au inchis noua banci regionale detinute de FBOP Corp, potrivit Bloomberg, citat de NewsIn.

 

Grupul bancar U.S. Bancorp a preluat vineri cele noua banci, cu 153 de unitati bancare, active de 19,4 miliarde dolari si depozite de 15,4 miliarde dolari la 30 septembrie, conform datelor FDIC, societatea care administreaza schema de garantare a depozitelor din SUA.

California National Bank, cu sediul in Los Angeles, reprezinta al patrulea mare faliment bancar din acest an. U.S. Bancorp si-a asumat in intregime depozitele bancilor preluate si cea mai mare parte a activelor.

Preluarea face parte din strategia de crestere a U.S. Bancorp, grup care este considerat unul dintre castigatorii crizei, reusind sa ramana profitabil in toate trimestele si sa returneze in iunie statului american 6,6 miliarde dolari primite ca ajutor prin programul TARP.

Cele 115 falimente bancare din acest an marcheaza cel mai inalt nivel din 1992, cand a avut loc criza "creditelor si economiilor", iar analistii se asteapta la noi inchideri de banci.

Cea mai mare banca regionala declarata falimentara in acest an este Colonial Bank, ale carei active insumau 25 miliarde dolari. De al inceputul actualei crize, cel mai mare faliment bancar a fost cel al Washington Mutual, din septembrie 2008, cand detinea active de 307 miliarde dolari.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1201 ori
Citeste mai multe desprebanci faliment sua