10 zile pana la referendum: Ce s-ar intampla cu UE daca ar deveni mai mica?

Duminica, 12 Iunie 2016, ora 12:12
716 citiri

O iesire a Marii Britanii din UE ar fi "dezastruoasa" pentru prestigiul Bruxellesului pe scena internationala, slabind si mai mult o Uniune deja zguduita de crize in cascada, potrivit analistilor intervievati de AFP.

Divortul de aceasta putere nucleara, singura tara europeana cu un loc permanent in Consiliul de Securitate al ONU in afara de Franta, "ar putea avea un efect dezastruos asupra politicii externe si de securitate a UE", estimeaza Rosa Balfour, analist in cadrul German Marshall Fund.

Cu atat mai mult cu cat Europa trece printr-o perioada agitata. Continentul a fost lovit de terorism la Paris, Copenhaga si Bruxelles de la inceputul lui 2015, se confrunta cu cel mai mare aflux de migranti de dupa 1945 si trebuie sa gestioneze racirea relatiilor cu Moscova dupa anexarea Crimeii si declansarea conflictului din estul Ucrainei.

In acest context, Brexitul ar fi o noua lovitura dura. Chiar daca "nicio schimbare abrupta" nu este asteptata in materie de politica externa ...citeste mai departe despre "10 zile pana la referendum: Ce s-ar intampla cu UE daca ar deveni mai mica?" pe Ziare.com

#Brexit impact UE, #referendum Marea Britanie efecte UE , #Stiri International