Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Standard&Poor's retrogradeaza 10 banci spaniole

Standard&Poor's retrogradeaza 10 banci spaniole


Standard & Poor's a scazut ratingul a 10 banci spaniole si avertizeaza ca s-ar putea atinge si de ratingul de tara al Spaniei.

Bancile retrogradate de Standard & Poor's sunt Bankia, CaixaBank, Ibercaja, Bankinter, Sabadell, Popular, Kutxa si BBX, scrie La Tribune.com, citand Reuters.

Aceste scaderi sunt legate de aplicarea de noi criterii de notare de catre agentia de rating si de aplicarea noii sale metodologii in privinta ratingului bancilor.

Bancile spaniole sunt dependente de Banca Centrala Europeana (BCE) in ceea ce priveste finantarea iar multe dintre ele au nevoie de o crestere a capitalului.

Noul guvern de dreapta al lui Mariano Rajoy a planificat o reorganizare a sectorului bancar, luand in considerare si crearea unui holding pentru activele imobiliare toxice ale bancilor.

De asemenea, in viitoarele 4 saptamani Standard & Poor's va decide si daca va retrograda Spania, care in prezent detine ratingul "AA-", ce indica "o capacitate foarte puternica de plata".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1366 ori