Spania vrea deficit bugetar de peste 5% in 2012

Joi, 23 Februarie 2012, ora 08:45
1536 citiri
Spania vrea deficit bugetar de peste 5% in 2012

Spania intentioneaza sa ceara Uniunii Europene sa ii permita ca deficitul bugetar sa depaseasca in 2012 5% din PIB, cu mult peste limita de 3% fixata de normele UE, scrie cotidianul El Pais.

Premierul spaniol Mariano Rajoy si ministrul de finante Luis de Guindos vor inainta Bruxelles-ului o cerere in acest sens in urmatoarele 10 zile, au declarat surse apropiate guvernului de la Madrid.

Spania se teme ca economia sa nu va putea face fata la o scadere a deficitului de la 8% din PIB in 2011 la 4,4% in 2012, pentru ca aceasta ar duce la o scadere si mai mare a cresterii economice si la sporirea ratei somajului.

Un purtator de cuvant al Ministerului spaniol al Economiei a declarat ca angajamentul tarii fata de bugetul de austeritate este "absolut" si ca Guvernul este decis sa faca eforturi mai mari pentru a scadea deficitul.

Comisia Europeana va anunta joi previziunile economice pentru 2012 si 2013. Potrivit asteptarilor, Uniunea Europeana le va fixa tarilor care intampina probleme, precum Spania, obiective mult mai blande in ceea ce priveste deficitul.

#deficit bugetar Spania, #economie spania, #criza spania, #masuri austeritate spania , #Spania