Spania vrea ca statele UE sa-si coordoneze politica in privinta introducerii de noi impozite

Luni, 25 Ianuarie 2010, ora 14:11
1050 citiri
Spania vrea ca statele UE sa-si coordoneze politica in privinta introducerii de noi impozite

Ministrul spaniol de finante, Elena Salgado, a carei tara detine presedintia actuala a Uniunii Europene, a cerut statelor membre ale UE sa-si coordoneze politica fiscala cel putin in ce priveste impunerea de noi impozite, transmite AFP, citat de NewsIn.

"Daca punem in aplicare noi impozite ar fi de dorit, in general, ca ele sa fie coordonate", a precizat ea, intr-un interviu pentru publicatia franceza La Tribune.

Elena Salgado a mentionat exemplul sectorului financiar, in care impozitele ar trebui sa fie omogene la nivelul blocului comunitar, pentru a fi efective, o masura precum eventuala taxa Tobin asupra tranzactiilor financiare neavand sens decat daca este globala.

Potrivit ministrei spaniole, in momentul in care UE incearca sa lupte impotriva evaziunii fiscale, ar fi contradictoriu ca tari diferite sa adopte in paralel masuri fiscale noi care sa fie contrare acestei armonizari, deoarece aceasta "ar stimula evaziunea fiscala pe termen lung", a mai spus Salgado.

Sefii de stat si de guverne din UE se vor reuni pe 11 februarie la Bruxelles pentru a discuta in special despre strategia economica adecvata iesirii din criza. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#spania, # state, # ue, # impozite , #Spania