Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Spania si Italia au plasat cu succes pe piata obligatiuni de trei, respectiv sase miliarde euro

Spania si Italia au plasat cu succes pe piata obligatiuni de trei, respectiv sase miliarde euro

Spania si Italia au reusit sa imprumute de pe piete trei miliarde de euro, respectiv sase miliarde de euro, sumele maxime avute in vedere, dar la dobanzi mai ridicate, prin emisiuni de obligatiuni considerate teste pentru evaluarea increderii investitorilor, transmite AFP, informeaza Mediafax.

Spania a reusit fara probleme sa plaseze prima emisiune de obligatiuni din acest an, dupa succesul unor operatiuni similare ale Greciei si Portugaliei desfasurate marti si miercuri.

Madridul a vandut obligatiuni scadente la cinci ani, profitand de o cerere echivalenta cu 6,3 miliarde de euro, la un randament mediu de 4,542%, mai ridicat decat cel al emisiunilor anterioare.


La ultima operatiune de acest tip, dobanda medie se situa la 3,576%.


Pentru obligatiunile italiene, scadente la cinci si 15 ani, cererea a urcat la 8,5 miliarde de euro.


Randamentul titlurilor cu scadenta la cinci ani s-a situat la 3,67%, fata de 3,24% pentru ultima emisiune similara, iar cel al obligatiunilor scadente la 15 ani s-a cifrat la 5,06%, comparativ cu 4,81%.


Portugalias-a imprumutat miercuri de 1,25 miliarde euro prin doua emisiuni de obligatiuni cu maturitati diferite, bucurandu-se de cerere mare din partea investitorilor si de randamente in scadere la titlurile cu scadenta la 10 ani.


Publicatia Jornal de negocios a indicat joi ca Beijingul a cumparat datorii portugheze de un miliard de euro, printr-un plasament privat, la un randament mai ridicat decat cel al pietei.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 770 ori
Citeste mai multe desprespania italia obligatiuni