Spania: Serviciile publice gratuite ar putea fi eliminate

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 11:30
998 citiri
Spania: Serviciile publice gratuite ar putea fi eliminate

Daca situatia economica a tarii nu se imbunatateste in urmatoarele trimestre, statului spaniol ii va fi imposibil sa mentina prestatiile sociale, a declarat, miercuri, in fata legislativului ministrul spaniol al economiei, Luis de Guindos.

In sesiunea de control privind guvernul, ministrul spaniol al economiei a explicat ca prioritatea guvernului din care face parte nu este mentinerea primei de risc in limite acceptabile, si nici bancile, ci cresterea economiei si crearea de locuri de munca, pentru ca daca "in urmatoarele trimestre nu se modifica situatia din ultimii cinci ani, va fi imposibil sa se mentina prestatiile sociale".

Declaratiile ministrului spaniol al economiei sunt facute in contextul in care guvernul de la Madrid a anuntat deja reduceri semnificative ale cheltuielilor in serviciile publice precum sanatatea si educatia, taieri ale veniturilor functionarilor publici si reducerea semnificativa a indemnizatiilor de somaj dupa sase luni - toate cu motivatia potrivit careia statul nu mai are bani pentru a garanta serviciile publice gratuite.

Luis de Guindos a mai declarat ca Spania va prezenta in urmatoarele zile noi masuri pentru a imbunatati accesul companiilor la noi linii de creditare.

Spania nu exclude solicitarea unui ajutor in cadrul programului Bancii Centrale Europene (BCE) de cumparare de obligatiuni, dar nu intentioneaza sa ceara un pachet complet de asistenta financiara, a afirmat, miercuri, premierul spaniol Mariano Rajoy.

#Spania crestere economica, #Spania prestatii sociale, #Spania locuri de munca, #obiective autoritati Spania , #Spania