Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Spania reconfirma sprijinul pentru aderarea Romaniei la Schengen

Spania reconfirma sprijinul pentru aderarea Romaniei la Schengen


Spania sprijina aderarea Romaniei la spatiul Schengen, a declarat ministrul de Externe spaniol, Jose Manuel Garcia-Margallo y Marfil intr-o intrevedere la Munchen avuta cu seful diplomatiei de la Bucuresti, Cristian Diaconescu.

"Cei doi demnitari au convenit, de asemenea, intensificarea dialogului politic dintre Romania si Spania in domenii de actualitate ale agendei europene cum sunt guvernanta economica in UE si negocierile pentru cadrul financiar multianual post 2013. In context, oficialul spaniol a reconfirmat sprijinul pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen", se arata intr-un comunicat MAE.

Potrivit sursei citate, ministrul spaniol de Externe a acceptat invitatia omologului roman de a efectua o vizita in Romania. In cadrul intrevederii cei doi oficiali au analizat perspectivele relatiei bilaterale si ale cooperarii in plan european.

De asemenea, a fost discutat sprijinul acordat de autoritatile de la Madrid comunitatii romanesti din aceasta tara, cei doi ministri convenind sa continue dialogul, cu accent pe restrictiile existente la accesul lucratorilor romani pe piata spaniola a muncii.

Totodata, cei doi ministri de Externe au subliniat interesul comun pentru dezvoltarea mai accelerata a cooperarii economice dintre cele doua state, pe fondul tendintei ascendente inregistrate de volumul schimburilor comerciale si al implicarii firmelor spaniole in proiecte de anvergura in Romania.

Seful diplomatiei romane, Cristian Diaconescu, participa, in perioada 3-5 februarie, la Munchen, la cea de-a 48-a editie a Conferintei de Securitate, in cadrul careia vor fi abordate teme de interes major cu privire la securitatea europeana si globala, precum criza financiara si implicatiile la adresa securitatii internationale, evolutiile si perspectivele dezvoltarii regiunii Orientului Mijlociu, problematica energetica si de mediu. Unele dintre aceste teme se vor afla si pe agenda summit-ului NATO de la Chicago.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1180 ori