Spania pregateste o noua strategie pentru iesirea din criza

Marti, 12 Martie 2013, ora 10:45
1264 citiri
Spania pregateste o noua strategie pentru iesirea din criza

Seful executivului de la Madrid, Mariano Rajoy, prezinta marti, in prezenta reprezentantilor sindicatelor si patronatelor spaniole, detaliile recent aprobatei strategii pentru intreprinzatori si angajarea tinerilor.

In luna februarie, guvernul spaniol adopta strategia mentionata, care cuprinde zeci de masuri pentru sprijinirea micilor initiative private. Cele mai importante obiective ale strategiei erau anuntate ca fiind asigurarea unui prim loc de munca pentru tineri si mai buna finantare a companiilor mici si mijlocii, anunta EFE, conform Agerpres.

Masurile vizeaza o taxa fixa de 50 de euro in primele sase luni, drept cotizatie la serviciile de asigurari sociale pentru tinerii cu varste sub 30 de ani si cei mai noi lucratori pe cont propriu care pun pe picioare o afacere proprie sau posibilitatea ca un somer sa primeasca indemnizatia corespunzatoare si sa poata lucra in acelasi timp pe cont propriu - tot pentru tinerii sub 30 de ani - in primele noua luni ale noii activitati.

Pe de alta parte, pentru a stimula angajarea tinerilor - in randul carora rata somajului este dubla fata de cea a mediei populatiei active, 50% pentru cei cu media de varsta cuprinsa intre 16 si 24 de ani - guvernul conservator de la Madrid a decis si ca, atata vreme cat aceasta rata nu va ajunge la sub 15%, vor fi aplicate masuri precum reducerea contributiilor angajatorilor la sistemul de asigurari sociale cu pana la 75% pentru firmele cu peste 250 de angajati si de pana la 100% pentru cele care angajeaza tineri cu jumatate de norma, si fara experienta pe piata fortei de munca.

Tot in luna februarie, guvernul anunta ca, in urmatorii patru ani, va aloca 3,5 miliarde de euro pentru crearea de locuri de munca pentru tineri si sprijinirea activitatii pe cont propriu. Strategia pentru intreprinzatori si locuri de munca pentru tineri 2013-2016 cuprinde 100 de masuri si va fi cofinantata de Fondul social european.

#antreprenoriat Spania, #combatere somaj Spania, #finantare intreprinderi Spania, #criza economica Spania , #Spania