Spania nu vrea un ajutor financiar rapid de la Uniunea Europeana

Joi, 26 Iulie 2012, ora 16:59
1221 citiri
Spania nu vrea un ajutor financiar rapid de la Uniunea Europeana

Spania nu are in vedere cautarea unui ajutor rapid din partea Uniunii Europene pentru a usura costurile sale de indatorare, au spus doua surse spaniole miercuri.

Aceasta declaratie a fost facuta in contextul in care oficialii zonei euro au anuntat totusi ca vor derula actiuni in sprijinul Spaniei la sfarsitul acestui an.

Autoritatile europene se concentreaza pe gasirea unor masuri al caror scop este protejarea uniunii monetare, potrivit Reuters.

Costurile de imprumut ale Spaniei au atins saptamana aceasta niveluri record de la lansarea monedei euro in urma cu 13 ani. Obligatiunile Spaniei cu maturitate la zece ani au fost tranzactionate la randamente de 7,4% miercuri, in scadere de la 7,7%, valoarea inregistrata in urma cu o zi. Aceasta valoare este insa considerata nesustenabila.

Costurile de creditare ale Spaniei au ajuns la cel mai ridicat nivel din 1999

Surse din Madrid au negat informatiile prezentate de ziarele din Germania si Italia privind faptul ca Spania este pe punctul de a cere ajutorul Facilitatii Europene pentru Stabilitate Financiara (EFSF) prin intermediul vanzarii de obligatiuni.

"Nu sunt avute in vedere nici o salvare completa a economiei spaniole si nici un program de cumparare de obligatiuni de catre EFSF", au spus surse spaniole.

O alta sursa a mentionat ca guvernul spaniol urmareste sa implementeze deciziile la care s-a ajuns in urma celui mai recent summit european, ca si sa recapitalizeze bancile sale, pentru care s-a cautat o linie de credit de pana la 100 miliarde de dolari in luna iunie.

Spania traieste un tsunami economic: Care sunt efectele

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Spania ajutor UE, #Spania randamente obligatiuni, #Spania costuri imprumut, #Spania vanzare obligatiuni , #Spania