Spania nu vrea sa ceara ajutorul UE

Luni, 14 Iunie 2010, ora 17:45
1337 citiri
Spania nu vrea sa ceara ajutorul UE

Unele banci spaniole au dificultati de finantare pe piata interbancara, dar autoritatile de la Madrid dezmint zvonurile potrivit carora ar fi pe cale sa solicite un ajutor european de tipul celui primit de Grecia, transmite Reuters, precizeaza Mediafax.

Secretarul Trezoreriei, Carlos Ocana, a recunoscut, luni, pentru prima oara, ca unele banci spaniole au probleme de obtinere a lichiditatilor pe piata interbancara.

El a aratat ca guvernul ia masuri pentru refacerea increderii, prin reducerea cheltuielilor bugetare si reforme economice structurale.

"In mod clar exista o problema", a afirmat Ocana la o intalnire cu liderii de afaceri in orasul Santander din nordul tarii.

El a precizat insa ca Spania nu negociaza obtinerea unui program de ajutor financiar.

"Spania nu are nevoie de finantarea suplimentara din partea niciunei institutii financiare. Zvonul este fals si il dezmint", a spus Ocana.

Spania, a patra mare economie din zona euro, trebuie sa refinanteze in iulie obligatiuni in valoare de 16,2 miliarde euro.

Saptamana trecuta, Spania s-a imprumutat de pe piata prin vanzarea unor obligatiuni pe termen de trei ani, dar cu o prima crescuta.

Surse bancare au declarat saptamana trecuta ca bancile mici si de economii au probleme in obtinerea lichiditatilor, dar nu este cazul celor mai mari institutii financiare din tara.

Ministrii de Finante din statele G7 (SUA, Japonia, Germania, Marea Britanie, Franta, Italia si Canada) vor avea luni o teleconferinta, a declarat un purtator de cuvant al presedintelui Eurogroup, Jean-Claude Juncker.

Ministerul german de Finante si Comisia Europeana au respins informatiile publicate de Frankfurter Allgemeine Zeitung, citand surse germane, potrivit carora reprezentantii statelor UE vor discuta la Bruxelles, in aceasta saptamana, despre sustinerea Spaniei.

Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Ultima postare publică făcută de Christine Lagarde pe rețelele sociale a declanșat un nou val de comentarii critice din partea europenilor. Lagarde este acuzată că face declarații care...
#ajutor, #banci, #economie, #finantare, #spania , #Spania