Spania nu exclude solicitarea unul plan total de salvare financiara

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 09:54
1054 citiri
Spania nu exclude solicitarea unul plan total de salvare financiara

Spania ar putea cere un plan total de salvare financiara, pentru intreaga tara, si nu numai pentru sectorul financiar, asa cum au sustinut guvernantii pana acum. Ministrul spaniol al economiei, Luis de Guindos, a declarat pentru cotidianul german Handelsblatt ca nu este exclus ca Spania sa ceara un astfel de ajutor financiar.

Publicatia germana speculeaza asupra faptului ca o decizie in acest sens poate fi luata in urmatoarele saptamani, in conditiile in care Spania se afla deja intr-o situatie extrem de dificila, in care ar putea sa nu mai aiba de ales.

"Reuniunea Consiliului BCE de saptamana aceasta si reuniunea informala a Eurogrupului de peste doua saptamani vor aduce clarificari in acest subiect", a spus De Guindos.

Ministrul spaniol al economiei a transmis executivului german in scris ca respecta independenta BCE si sustine prin urmare principiile reducerii deficitului si a datoriei de stat drept instrumente fundamentale pentru combaterea efectelor crizei, pe termen mediu si lung.

Insa De Guindos mai arata pe aceeasi cale ca "trebuie indepartate indoielile asupra monedei euro, si explicat faptul ca moneda euro este un proiect ireversibil. Si de aceea poate fi necesar ca BCE sa actioneze, pe termen scurt".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Spania ajutor financiar UE, #consiliu BCE soarta Spania, #deficit datorie publica Spania , #Spania