Spania, la un pas de categoria "junk"

Joi, 11 Octombrie 2012, ora 10:50
1569 citiri
Spania, la un pas de categoria "junk"
Sursa: CNN

Agentia americana de evaluare financiara Standard & Poor's a anuntat, miercuri, ca a retrogradat cu doua trepte ratingul Spaniei, la 'BBB-'.

"Perspectiva negativa a rating-ului pe termen lung reflecta opinia noastra asupra riscurilor semnificative intampinate de cresterea economica si performanta bugetara, precum si o lipsa de directie clara a politicilor zonei euro", relateaza Bloomberg.

Reducerea ratingului vine dupa ce Spania a stabilit al cincilea pachet de masuri de austeritate pentru acest an si a publicat rezultatele testelor de stres la care au fost supuse bancile. Acestea arata ca bancile spaniole ar putea sa aiba nevoie de un ajutor de 100 de miliarde de euro anul viitor.

Decizia S & P a fost neasteptata si negativa pentru Spania, a declarat Ignacio Fernandez-Palomero Morales, directorul adjunct al bancii centrale spaniole.

Prim-ministrul Spaniei, Mariano Rajoy, ezita deocamdata sa ceara oficial salvarea Spaniei din partea institutiilor europene. El doreste intai sa afle mai multe informatii despre conditiile care ar insoti un astfel de ajutor.

Economia spaniola se afla in cea de-a doua recesiune din 2009, si, conform prognozelor FMI, se va contracta anul viitor cu 1,3%, dupa ce anul acesta va suferi o scadere de 1,5%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reducere rating Spania, #rating Standard Poors Spania, #criza Spania euro , #Spania