Spania ingheata salariile bugetarilor pana in martie 2012

Vineri, 30 Decembrie 2011, ora 16:33
1267 citiri
Spania ingheata salariile bugetarilor pana in martie 2012
Spania ingheta salariile functionarilor / Sursa: Cotidianul.ro

Salariile functionarilor publici vor ramane inghetate cel putin pana in luna martie a anului 2012, anunta Rtve.es, citando i informare facuta de guvernul spaniol catre sindicate. Salariile functionarilor din administratia spaniola au fost reduse in medie cu 5% in 2010 si au ramas inghetate pe toata durata anului care se incheie.

Anuntul a fost facut de presedintele sindicatului CSI-CSIF, Miguel Borra. Acesta a mai spus de asemenea ca posturile ramase vacante in sanatate, educatie, corpul de siguranta al statului si in randul functionarilor de la fisc vor fi reocupate numai in proportie de 10%.

Masura inghetarii salariilor functionarilor publici va fi cuprinsa in decretul de lege prin care guvernul spaniol va prelungi, incepand de vineri, proiectul de buget pentru 2011 pana in martie 2012, asa cum anuntase deja.

Ministrul economiei si concurentei, Luis de Guindos, confirma de asemenea ca economiile inregistrate la buget in cadrul primului pachet de masuri de austeritate, care urmaresc mai ales reducerea deficitului, ar putea ajunge la 4 miliarde de euro

#salarii bugetari, #salarii bugetari spania, #inghetare salarii functionari publici , #Spania