Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Spania cere ajutor financiar pentru bancile sale

Spania cere ajutor financiar pentru bancile sale


Spania va cere "un ajutor financiar european" pentru a-si redresa sectorul bancar, conform unui anunt de sambata al ministrului Economiei, Luis de Guindos, cu ocazia unei conferinte telefonice a Eurogrupului.

"Acest ajutor financiar va fi dirijat catre (fonduri publice spaniole de ajutor ale sectoarelor) Frob, iar Frob va injecta acesti bani in bancile care vor cere", a declarat ministrul in timpul unei confernte de presa, fara a specifica valoarea acestui imprumut, mentionand insa ca nu exista conditii de reforme economice "in afara de sectorul financiar, conditiile vor fi impuse bancilor, nu societatii spaniole", relateaza AFP.

"Acest lucru nu are nimic de aface cu o salvare", a precizat ministrul, mentionand ca ajutorul va fi dirijat catre "30 la suta (dintre banci) care sunt in dificultate", si identificate prin raportul FMI facut public vineri.

Raportul a indicat nevoi ale bancilor spaniole estimate la aproximativ 40 de miliarde de euro, dar valoarea ajutorului ar putea ajunge "la aproximativ 100 de miliarde", conform unei surse guvernamentale europene.

Madrid asteapta rezultatele auditelor din partea germanilor de la Roland Berger, si americanilor de la Oliver Wyman, pentru a formula cererea de ajutor, rapoarte care vor fi primite cel tarziu pe 21 iunie de catre Guvern.

Acest ajutor va fi considerat ca "indatorare publica" spaniola, care va creste astfel, "si va trebui neaparat rambursat", a declarat Luis de Guindos.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1124 ori