Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Spania ar putea fi obligata sa isi restructureze sistemul bancar

Spania ar putea fi obligata sa isi restructureze sistemul bancar

Spania ar putea fi obligata sa curete bilanturile contabile ale institutiilor de creditare si sa restructureze sectorul bancar in timpul crizei financiare mondiale, a declarat miercuri guvernatorul bancii centrale a Spaniei, Miguel Angel Fernandez-Ordonez, relateaza Reuters.

Comentariile au survenit dupa cele asemanatoare facute saptamana aceasta de seful celei de a doua banci spaniole, BBVA. Reflectand pozitiile conducerii BBVA si ale guvernului, Ordonez a spus ca Spania ar putea folosi Fondul de Garantare a Depozitelor, gestionat de banca centrala a Spaniei si de banci, in cazul in care o institutie se confrunta cu probleme.

"Adancimea crizei globale ar putea inseamna un proces de restructurare pentru sistemul nostru bancar", a declarat seful bancii centrale a Spaniei, in fata Comisiei economice si pentru trezorerie a Congresului spaniol. "In Spania, spre deosebire de alte tari, avem Fondul de Garantare a Depozitelor, care este autofinantat de industrie si care ar putea, la nevoie, sa joace un rol important in revigorarea situatiei unei institutii", a precizat Ordonez.


"Daca bancile vor fi recapitalizate, acest lucru va fi temporar si cu conditii", a spus Ordonez, adaugand ca pana in prezent rezistenta sistemului bancar spaniol a fost impresionanta. "Acest lucru nu ar trebui sa ne faca sa ne complacem cu ideea ca sistemul va fi imun. Evident, daca avem de a face cu cea mai mare criza financiara din istorie, ne-am putea confrunta cu probleme, chiar daca deocamdata nu am avut niciuna", a mai spus seful bancii centrale a Spaniei. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1547 ori
Citeste mai multe desprecriza bilanturi creditare