Spania a cerut oficial ajutor de 100 mld. euro pentru bancile sale

Luni, 25 Iunie 2012, ora 14:38
1001 citiri
Spania a cerut oficial ajutor de 100 mld. euro pentru bancile sale

Spania a cerut oficial luni ajutor european de pana la 100 miliarde de euro pentru bancile sale, se arata intr-o declaratie a Ministerului Economiei de la Madrid.

Luis De Guindos, ministrul spaniol al economiei, a afirmat intr-o scrisoarea adresata lui Jean-Claude Juncker, presedintele Eurogrupului, ca valoarea finala a asistentei financiare va fi stabilita ulterior, dar ar trebui sa fie suficienta pentru a acoperi toate necesitatile bancilor plus un capital tampon suplimentar.

De asemenea, oficialul spaniol a confirmat ca intentioneaza sa semneze un memorandum de intelegere pentru ajutorul financiar, care va include detaliile complete, pana in 9 iulie.

Vineri, Luis de Guindos afirmase ca exista un acord prin care prima transa a ajutorului va ajunge direct la bancile cu cele mai grave probleme, care deja au fost preluate de Madrid prin intermediul Fondului public spaniol de sprijinire a sectorului bancar (Frob).

Spania a dat publicitatii joi rezultatul auditului independent in care se estimeaza ca sectorul sau bancar are nevoie pentru recapitalizare de o suma totala maxima cuprinsa intre 52 si 62 de miliarde de euro.

#Spania ajutor financiar, #Spania ajutor banci Spania ajutor UE , #Spania