Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Salvarea Spaniei costa 300 de miliarde de euro. BCE si FMI cauta solutii

Salvarea Spaniei costa 300 de miliarde de euro. BCE si FMI cauta solutii


Banca Centrala Europeana a discutat cu oficialii Fondului Monetar International (FMI) despre un pachet de pana la 300 de miliarde de euro pentru salvarea Spaniei, scrie un ziar financiar din Olanda.

Pachetul ar fi prima masura care ar ajuta BCE sa cumpere obligatiuni guvernamentale spaniole de pe pietele secundare, pentru a cobori costul de finantare al statului.

Reprezentantii BCE au anuntat ca doresc sa participe si FMI in acest plan, pentru a se asigura ca guvernul va respecta conditiile stricte referitoare la reducerile de cheltuieli si la reforma economiei, scrie Het Financielle Dagblad. Publicatia refuza sa isi numeasca sursele.

"BCE lucreaza la scheletul noului program de cumparare de titluri de stat, iar acest lucru implica o monitorizare stricta din partea FMI", scrie ziarul, citat de Reuters.

Conform surselor, imprumutul ar fi facut pe trei ani, pe modelul celor oferite de FMI, iar valoarea maxima ar atinge 300 de miliarde de euro.

Presedintele BCE Mario Draghi, membrul consiliului de conducere al Bancii Joerg Asmussen si doi oficiali ai FMI, Christine Lagarde si David Lipton, au negociat proiectul, care urmeaza sa fie discutat de ministrii de Finante ai zonei euro in intalnirea de vineri.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1037 ori