Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rusia si Romania ocupa primele locuri in topul vazarilor de gresie si faianta din Spania

Rusia si Romania ocupa primele locuri in topul vazarilor de gresie si faianta din Spania

Piata din Europa devine unul dintre marii piloni pe care sectorul de faianta casteliana sprijina politica actuala de crestere internationala, datorita atat apropierii geografice, precum si faptului ca este vorba de o piata in plin proces de crestere economica, care beneficiaza chiar si de ajutorul Uniunii Europene, informeaza cotidianul spaniol 'Levante'.

Dar, in plus, Castellon si-a centrat obiectivele viitoare pe vechile tari comuniste, deoarece, in majoritatea cazurilor, prestigiul Spaniei in aceasta privinta este pozitiv si, in afara de marca made in Italy, nu prea mai are competitori pe alte piete.

Potrivit patronatului Ascer, in primele 11 luni din 2006, tarile cu cea mai mare putere economica in zona sunt si cele care au inregistrat cele mai mari cresteri ale cererii de gresie si faianta din Spania, cu exceptia Romaniei, care a inregistrat o scadere de 8,8 la suta, dupa o serie de ani de crestere care, daca se tine cont si de productia din sectorul national, a fost considerata 'peste posibilitatile sale'.

In orice caz, este de asteptat ca recenta integrare a Romaniei in Uniunea Europeana si ajutoarele deja stabilite pentru dezvoltarea sa sa se traduca in noi cresteri in urmatorii ani, deoarece este vorba de o tara unde, datorita imigrantilor sai, produsele spaniole se bucura de un mare prestigiu.

In fata Romaniei in aceasta privinta se afla doar Rusia, care a inregistrat in perioada ianuarie - noiembrie o crestere de 37,2 la suta, iar importurile sale se ridica la circa 91 miliarde euro, fata de 66 milioane euro in aceeasi perioada din 2005.

Ucraina se situeaza pe a treia pozitie, cu o crestere de 32,7 la suta si cumparari in valoare de 34,9 milioane euro, iar a patra pozitie este ocupata de Polonia, ale carei importuri s-au cifrat la 26,2 milioane euro, in crestere cu 3,9 la suta.


Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1025 ori