Revenirea economiei spaniole va fi lenta in acest an

Luni, 14 Iunie 2010, ora 09:28
1123 citiri
Revenirea economiei spaniole va fi lenta in acest an

Economia Spaniei isi va reveni lent in acest an, din cauza masurilor de austeritate si reducerilor de cheltuieli adoptate de guvern, a declarat ministrul Economiei, Elena Salgado, citat de AFP, transmite Mediafax.

"Masurile de austeritate si reducerile de cheltuieli vor afecta cresterea. Pentru 2010 este greu de crezut ca va exista un avans net al ratei de angajare. Prin finalizarea restructurarii financiare si aprobarea reformei in domeniul muncii, stabilim bazele pentru recuperarea potentialului de crestere care, in Spania, este mare. Stim ca revenirea va fi lenta, insa ritmul va accelera incepand cu anul viitor", a afirmat Salgado pentru publicatia locala El Pais.

Guvernul va prezenta miercuri un pachet de masuri pentru sectorul muncii, pentru a dinamiza piata de profil, in conditiile in care rata somajului a atins cel mai ridicat nivel din zona euro, de peste 20%.

Reforma este considerata o urgenta de catre Fondul Monetar International, care descrie piata spaniola a muncii ca fiind prea rigida.

Economia spaniola a crescut cu 0,1% in primul trimestru, comparativ cu ultimele trei luni ale anului trecut, dupa un an de recesiune.

Pentru ansamblul acestui an, guvernul anticipeaza o scadere economica de 0,3%, iar pentru 2011 estimeaza o crestere de 1,3%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#spania revenire masuri austeritate , #Spania