Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Regiunea spaniola Valencia si-a inchis radioteleviziunea din cauza datoriilor

Regiunea spaniola Valencia si-a inchis radioteleviziunea din cauza datoriilor


Problemele financiare au fortat marti regiunea Valencia din estul Spaniei sa-si inchida televiziunea si radioul, consecinta a reducerilor bugetare impuse de criza in aceasta tara ale carei regiuni sunt extrem de indatorate, informeaza AFP.

Televiziunea regionala si radioul RTVV au vrut sa concedieze 1.000 din cei 1.700 de salariati dar justitia a respins marti planul de disponibilizari considerandu-l ilegal, determinand guvernul regional sa inchida aceste media.

"Singura posibilitate este din pacate inchiderea radioului si televiziunii regionale deoarece mai mult de 1.000 de angajati fac supravietuirea lor imposibila", a subliniat intr-un comunicat guvernul regional.

"Mentinerea unui efectiv de 1.700 de salariati necesita aproximativ 72 de milioane de euro... un cost pe care guvernul regional nu si-l poate asuma in prezent", a adaugat el.

In lupta pentru stabilizarea finantelor publice, guvernul spaniol a impus celor 17 regiuni obiective bugetare severe.

Valencia este una dintre regiunile cele mai indatorate din Spania.

Guvernul central a fixat regiunilor obiectivul de a face economii de opt miliarde de euro, prin reducerea costurilor si impunerea de noi taxe in 2014 si 2015.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1130 ori