Regiunea Murcia din Spania solicita ajutor financiar guvernului de la Madrid

Duminica, 22 Iulie 2012, ora 17:32
4893 citiri
Regiunea Murcia din Spania solicita ajutor financiar guvernului de la Madrid

O a doua regiune din Spania, Murcia, din estul tarii, va solicita sprijinul financiar al guvernului central de la Madrid, la doua zile dupa ce o cerere similara a fost formulata de Valencia.

Presedintele guvernului regional al Murciei, Ramon Luis Valcarcel, a declarat publicatiei La opinion de Murcia ca solicitarea va fi pentru 200 - 300 de milioane de euro, dintr-un fond public de 18 miliarde de euro infiintat saptamana trecuta de autoritatile de la Madrid pentru a veni in ajutorul regiunilor aflate in dificultate.

Valcarcel a aratat ca cererea oficiala va fi facuta in septembrie si ca se asteapta la conditii foarte stricte din partea guvernului de la Madrid, in schimbul ajutorului.

Autoritatile regiunii Valencia, puternic indatorata, au indicat vineri ca fac apel la fondurile guvernamentale pentru ca nu au reusit sa obtina banii necesari pentru respectarea obligatiilor financiare.

Regiunile spaniole, embleme ale diversitatii culturale ale tarii, care dispun de o autonomie larga, unele dintre ele puternic indatorate, nu mai pot sa se finanteze de pe piata din cauza cresterii dobanzilor.

In 2011, regiunile au fost responsabile de doua treimi din deficitul bugetar al Spaniei, care a fost de 8,9% din PIB, peste nivelul prevazut de guvern, de 6%.

#Spania regiuni sprijin financiar, #regiuni Spania ajutor financiar, #Murcia solicitare ajutor financiar, #Valencia sprijin financiar , #Spania