Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

PP: Scaderea salariilor bugetarilor nu este suficienta in Spania. E nevoie de concedieri

PP: Scaderea salariilor bugetarilor nu este suficienta in Spania. E nevoie de concedieri


Scaderea salariilor functionarilor publici nu ar fi suficienta pentru a putea mentine pe linia de plutire administratia publica din Spania, fiind nevoie si de eliminarea de posturi, mai ales din companiile de stat neperformante.

Deputata conservatoare (Partidul Popular), Elvira Rodriguez, presedinta a comisiei pentru economie din legislativ s-a referit mai ales la locurile de munca din companiile de stat care au "crescut precum ciupercile" in anii de bunastare economica, si care astazi nu mai sunt viabile.

"Salariile publice vor trebui scazute, insa reducerea lor nu poate duce doar la 10% mai putin, pentru ca nu exista estimari potrivit carora administratia publica va putea ulterior sa aiba mai multe resurse, care vor fi luate, pe de alta parte, de la sectorul privat si de la cetateni", a spus deputata PP.

Elvira Rodriguez a insistat asupra faptului ca scaderea salariilor functionarilor publici nu ar fi suficienta si este absolut necesara "reforma administratiei, astfel incat sa scada cheltuielile publice" - ceea ce ar duce la eliminarea de locuri de munca din sistem.

"Trebuie sa fim constienti ca de fiecare data cand se cere restructurarea sectorului public (...) inseamna ca va duce fara indoiala la pierderi de locuri de munca in sistemul public", a mai spus conservatoarea, subliniind faptul ca nu se refera la posturile functionarilor, ci la locurile de munca din companiile de stat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1122 ori