Opozitia spaniola nu sprijna masurilor propuse de guvern

Luni, 24 Mai 2010, ora 13:10
1092 citiri
Opozitia spaniola nu sprijna masurilor propuse de guvern

 Opozitia din Spania refuza sa sprijine masurile de reducere a deficitului bugetar decretate de guvernul socialist al lui Jose Luis Rodriguez Zapatero, care ia in calcul si o majorare de impozite pentru cei bogati, iar sindicatele se mobilizeaza pentru o greva generala convocata la 8 iunie, informeaza Newsin.

Potrivit Radio Romania Actualitati, masurile de austeritate din Spania trebuie aprobate in Parlament pentru a putea intra in vigoare, iar socialistii aflati la putere cauta sustinere in randul partidelor politice, transmite RADOR.

Intre timp, sindicatele planuiesc o greva generala in 8 iunie, iar guvernul o majorare de impozite in cazul averilor celor bogati. Liderul opozitiei de dreapta, Mariano Rajoy, a declarat ca masurile lui Zapatero sunt nedrepte si impovizate si ca partidul sau, Partidul Popular, nu le sprijina.

In acelasi timp, Rajoy a subliniat necesitatea unei reforme a administratiei publice, care consuma multi bani. De asemenea, liderul opozitiei reproseaza Guvernului ca masurile sunt impuse in mod eronat si au fost elaborate fara consultari prealabile.

In plus, sustine Rajoy, aceste masuri in nici un caz nu vor ajuta la crearea de locuri de munca, care in acest moment este cel mai urgent obiectiv al Spaniei, tara unde rata somajului a depasit 17% .

Rajoy a precizat ca partidul sau este in favoarea reducerii deficitului, insa aceasta trebuie facuta pentru a crea bogatie si locuri de munca, nu inghetand pensiile, micsorand salariile functionarilor si blocand investitiile publice.

Toate aceste masuri vor duce la scaderea consumului si totul se va inrautati odata cu 1 iulie, cand este prevazuta majorarea TVA cu doua puncte, de la 16% la 18%, a mai declarat Mariano Rajoy. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#opozitie, #spaniola, #masuri, #austeritate, #guvern , #Spania