Numarul vizitelor turistice din Spania va scadea cu 10% in acest an

Luni, 27 Iulie 2009, ora 09:51
1354 citiri
Numarul vizitelor turistice din Spania va scadea cu 10% in acest an

Scaderea numarului de vizite turistice din Spania nu va depasi 10% in 2009, a anuntat sambata ministrul industriei si turismului, Miguel Sebastian, citat de Reuters, preluat de NewsIn.

Sectorul turistic international se confrunta cu o situatie "complicata", a spus Sebastian, precizand ca dificultatile economice din Marea Britanie si deprecierea lirei sterline sunt principalii factori care au determinat scaderea numarului de sosiri.

Turismul reprezinta circa 11% din produsul intern brut (PIB) al Spaniei.

Vineri, premierul spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, a anuntat ca guvernul a aprobat un nou pachet de stimuli pentru sectorul turistic, in valoare de 1 miliard euro.

"Scaderea numarului de sosiri nu va depasi 10% la sfarsitul lui 2009", a declarat Sebastian in fata reprezentantilor grupurilor de afaceri si sindicatelor din sectorul turistic.

Numarul de turisti ce au vizitat Spania in prima jumatate a acestui an a scazut cu 11,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 23,6 milioane, arata datele oficiale.

Scaderea numarului de turisti straini va fi compensata, partial, de o crestere a turismului intern, prevazuta de guvern la 4% in acest an, a mai spus Sebastian. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
#turism, # turisti, # scadere, # spania , #Spania