Masuri austeritate Spania: Mii de manifestanti au protestat din nou la Madrid

Joi, 27 Septembrie 2012, ora 08:56
1315 citiri
Masuri austeritate Spania: Mii de manifestanti au protestat din nou la Madrid

Cateva mii de manifestanti ai miscarii "indignatilor" s-au adunat din nou miercuri seara in apropiere de Congresul deputatilor din Madrid, strigand "Guvern, demisie!", in fata unui puternic dispozitiv de politie, la o zi dupa un protest care s-a incheiat cu violente.

"Nu, nu, nu, nu ne este frica", strigau manifestantii tinuti la distanta de Congres prin bariere, cateva zeci de politisti si masini de politie.

"Am venit si ieri si voi veni in fiecare zi pentru a spune nu acestui sistem, acestui tip de economie", explica Angel Alcaide, un inginer in varsta de 30 de ani care poarta o pancarta pe care sta scris "Demisia".

"Cerem demisia guvernului pentru ca nu si-a respectat programul, a crescut impozitele si s-a atins de pensii", adauga acesta.

"Sa plece", se putea citi pe o pancarta mare.

Violente au izbucnit marti seata intre politisti si manifestantii miscarii indignatilor" care s-au adunat cu miile in piata Neptuno.

"Acestea sunt armele noastre" au scandat manifestantii ridicand mainile in aer in fata fortelor de ordine care incercau sa ii disperseze, lovind cu bastoanele si tragand gloante de cauciuc dupa ce unii tineri au aruncat cu diverse proiectile.

Ciocnirile s-au soldat cu peste 60 de raniti, dintre care 27 de politisti. Treizeci si cinci de persoane au fost arestate.

Chemarea a fost lansata prin intermediul retelelor sociale, mijloc de comunicare foarte activ al furiei spaniolilor fata de criza care a lasat un sfert din populatia activa in somaj si fata de masurile de austeritate impuse de guvernul de dreapta.

Obiectivul: incercuirea Congresului care s-a transfomat in tabara fortificata sub protectia a sute de politisti pentru a denunta o democratie "confiscata", supusa "pietelor financiare".

#proteste masuri austeritate Spania, #manifestanti Spania masuri austeritate , #Spania