Lloyds isi vinde operatiunile bancare din Spania bancii Sabadell

Luni, 29 Aprilie 2013, ora 15:25
1453 citiri
Lloyds isi vinde operatiunile bancare din Spania bancii Sabadell

Grupul bancar britanic Lloyds a acceptat vanzarea operatiunilor sale bancare din Spania catre Banco Sabadell in schimbul unei participatii intre 1,5 si 2% in banca spaniola, a anuntat luni publicatia spaniola "Expansion" care citeaza surse anonime.

Conform acordului, Banco Sabadell va ceda actiuni din stocul sau in schimbul diviziei de retail si private banking detinuta de Lloyds in Spania, care detine 28 de birouri. Operatiunilor bancare detinute de Lloyds in Spania sunt evaluate la aproape doua miliarde de euro (2,6 miliarde de dolari), in timp ce valoarea participatiei de 1,5 - 2% in banca spaniola este estimata la 70-93 milioane de euro, sustine "Expansion", conform Reuters.

Guvernul Marii Britanii a cheltuit mai mult de 66 miliarde de lire sterline (106 miliarde de dolari) pentru a salva Royal Bank of Scotland Group Plc si Lloyds Banking Group Plc in timpul crizei financiare din 2008.

Guvernul detine 82% din RBS si 40% din Lloyds si intentioneaza sa vanda aceste participatii sectorului privat. Pretul mediu la care Marea Britanie a achizitionat actiuni Royal Bank of Scotland a fost de 49,90 penny, in timp ce actiunile Lloyds au fost cumparate pentru un pret mediu de 63 penny.

Anul trecut actiunile celor doua banci s-au tranzactionat aproape la jumatate din valoarea lor.

#vanzare operatiuni Lloyds Spania, #banci Spania, #preluare Lloyds Spania Sabadell, #banci marea britanie , #Spania