Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Culmea debirocratizarii

In Spania deschiderea unei firme va dura maximum 48 de ore

In Spania deschiderea unei firme va dura maximum 48 de ore


Formalitati simplificate care sa le permita intreprinzatorilor sa poata deschide o afacere si sa puna pe picioare o firma intr-un timp de 24 - 48 de ore - acesta este principalul efect al masurilor luate vineri de guvernul spaniol, potrivit explicatiilor date de vicepremierul Soraya Saenz de Santamaria.

Proiectul de lege pentru sprijinul intreprinzatorilor, adoptat vineri in sedinta de guvern, cuprinde masuri care sa stimuleze activitatea pe cont propriu si crearea de companii, cu centralizarea formalitatilor necesare si posibilitatea de a incepe activitatea intr-o zi-doua.

In conditiile in care pentru a crea o afacere este nevoie de doua pana la 28 de zile, pentru adunarea tuturor licentelor si autorizatiilor de la cele trei niveluri ale administratiei statului, guvernul a considerat necesara crearea unui portal web - Emprenden.3 - prin intermediul caruia solicitantii pot prezenta simultan, pe internet, toate actele necesare, care vor fi transmise astfel coordonat tuturor institutiilor de profil, de la toate nivelurile administratiei publice.

Potrivit guvernantilor, portalul va usura crearea de companii si va situa Spania in rand cu alte puteri economice europene.

In plus, guvernul spaniol a mai luat o serie de masuri de sprijin pentru micii intreprinzatori si lucratorii pe cont propriu.

Masurile mentionate prevad protejarea unor "intreprinzatori cu responsabilitate limitata", ceea ce inseamna ca acestia nu vor mai fi obligati sa garanteze cu propriile locuinte datoriile contractate - in cadrul unei limite de 300.000 de euro - iar de la 1 ianuarie 2014 vor putea plati TVA numai dupa ce au incasat facturile emise. In plus, guvernul permite crearea de societati cu raspundere limitata, care sa poata avea un capital necesar sub limita de 3.000 de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1449 ori