Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Honda a lansat noul model pentru sezonul 2006 de Formula 1

Honda a lansat noul model pentru sezonul 2006 de Formula 1

Echipa Honda Racing F1 a lansat noul model pentru sezonul 2006 de Formula 1 in Spania, festivitate la care au participat si cei doi piloti pentru acest an, Rubens Barrichello si Jenson Button.A fost un eveniment foarte important pentru constructorul Honda deoarece este prima masina de Formula 1 realizata in totalitate de firma japoneza din 1968.

Pentru a-si arata atasamentul pentru aceasta competitie dar si pentru a sublinia forta pe care o detine in acest moment, Honda o adus la prezentare doua masini identice, pentru a da posibilitatea atat lui Barrichello cat si lui Button sa inceapa testele in acelasi timp.

Directorul executiv Honda a declarat: A"Obiectivul nostru pentru 2006 este sa ne luptam pentru victorii si vom da tot ceea ce avem noi mai bun pentru a ne atinge acest obiectiv. In timpul sezonului 2005 am inceput sa dezvoltam o anumita tehnologie care ne va ajuta sa ne atingem tinta pentru 2006 si pentru mai departe. Avem doi dintre cei mai buni piloti din lume, ne-am demonstrat abilitatile de a dezvolta un model performant pe parcursul sezonului trecut, care au avut ca rezultat obtinerea de puncte de catre Jenson in fiecare din ultimele 10 curse ale anului trecut. Odata cu lansarea noului tunel aerodinamic pentru teste, care va avea loc in acest an, ne pregatim pentru marea performantaA".

Geoffrey Willis, directorul tehnic al echipei Honda, a declarat ca cercetarile in aceasta iarna au avut in vedere mai ales componenta de aerodinamicitate a masinii pentru sezonul 2006. Schimbarea motorului, dintr-un V10 intr-un V8 a avut implicatii majore asupra sasiului si de aceea a fost nevoie de o atentie sporita acordata eficientei aerodinamice. Cutia de viteze este de asemenea noua, fiind construita din materiale compozite.

Ambii piloti ai echipei Honda Racing F1 sunt foarte multumiti de imbunatatirile care s-au adus masinii, sunt incantati de testele realizate in iarna si sunt increzatori in calitatile noii masini Honda pentru 2006.

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 990 ori