Guvernul spaniol taie salariile bugetarilor cu 5%

Miercuri, 12 Mai 2010, ora 13:31
1190 citiri
Guvernul spaniol taie salariile bugetarilor cu 5%

Guvernul spaniol a prezentat mai multe masuri de austeritate pentru diminuarea deficitului bugetar, printre care reducerea, in medie, cu 5% a salariilor din sectorul public incepand cu luna iunie si inghetarea acestor remuneratii anul viitor, transmite AFP, citat de Mediafax.

"

Guvernul a decis sa reduca, in medie, cu 5% remuneratiile personalului din sectorul public, incepand cu iunie 2010, si sa le inghete in 2011", a declarat premierul spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero.

Reducerea salariilor functionarilor publici face parte dintr-un pachet de masuri suplimentare de auteritate pe care guvernul il va adopta pentru diminuarea deficitului public, care a urcat la 11,2% anul trecut.

Executivul spaniol, socialist ca doctrina, a prezentat in ianuarie un program, de 50 de miliarde de euro, de limitare a deficitul bugetar la 3% din PIB pana in 2013, insa pana saptamana trecuta a promis ca nu va adopta masuri suplimentare.

Noile masuri, aplicabile timp de doi ani si reprezentand 15 miliarde de euro, vin dupa ce guvernul s-a angajat, cu ocazia intalnirii sefilor de state si de guverne din zona euro organizata la sfarsitul saptamanii trecute la Bruxelles, sa diminuaze deficitul bugetar in acest an si in 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#guvern, #spania, #bugetari , #Spania