Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul Spaniei sanctioneaza clauzele abuzive de la creditele ipotecare

Guvernul Spaniei sanctioneaza clauzele abuzive de la creditele ipotecare


Executivul de la Madrid a luat noi masuri pentru protectia celor care au credite ipotecare: contractele care prevad penalitati fara limite pentru neplata sau amanarea ratelor, precum si cele care permit evacuarea unei familii din locuinta in urma neplatii ratei unei singure luni nu vor mai fi legale, dupa cum informeaza portalul de stiri al radioteleviziunii spaniole.

Masurile au fost anuntate de vicepremierul spaniol Soraya Saenz de Santamaria, dupa ce Curtea Europeana de Justitie arata joi, intr-o sentinta, ca legea ipotecilor din Spania permite includerea de clauze abuzive si nu ii protejeaza pe consumatori.

Astfel, penalizarile aplicate pentru ratele neplatite nu pot fi mai mari decat triplul dobanzii ratei, iar banca poate incepe procesul de evacuare din locuinta dupa cel putin trei luni de neplata a ipotecii, a decis guvernul spaniol.

Vicepremierul spaniol a mai spus ca guvernul va lua in consideratie sentinta CEJ si va actiona astfel incat, pe de o parte, sa fie limitate clauzele abuzive si sa fie intarita capacitatea de detectare a acestora, iar pe de alta, cercetand ce masuri pot fi luate astfel incat o executare silita sa poata fi oprita atunci cand judecatorul detecteaza clauze abuzive, inainte ca proprietarul sa fie dat afara din casa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1513 ori