FMI: Spania afectata de recesiune inca doi ani

Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 09:40
1279 citiri
FMI: Spania afectata de recesiune inca doi ani

Fondul Monetar International estimeaza ca Spania va mai avea de suportat inca doi ani de recesiune, dupa ce productia va scadea anul acesta si anul viitor din cauza crizei din zona euro.

Raportul FMI arata ca aceasta criza va mai dura, iar economia spaniola va inregistra o scadere de 1,7% in 2012 si de 0,3% in 2013, din cauza crizei din zona euro, a lipsei creditelor si masurilor luate de executiv pentru reducerea deficitului, scrie cotidianul El Pais, pe baza schitei raportului FMI, care va fi publicat saptamana viitoare.

Inca doi ani de recesiune pentru Spania, anunta si cotidianul ABC pe prima pagina, tot pe baza schitei raportului mentionat, care estimeaza o contractie a PIB-ului pentru anul acesta si pentru 2013. Si cotidianul El Mundo scrie despre previziunile FMI, referitoare la inca doi ani de recesiune in Spania, aratand ca revenirea crizei datoriilor in zona euro este cea care va provoca situatia aceasta in tara iberica.

FMI confirma cele mai grave previziuni ale guvernului si anunta recesiune in Spania pana in 2014, relateaza cotidianul La Razon pe prima pagina a editiei de vineri. Fondul estimeaza ca economia spaniola va scadea anul acesta cu 1,7%, si in 2013 cu 0,3%, precizeaza si aceasta publicatie.

Aceleasi date privitoare la scaderea economiei spaniole sunt preluate vineri si de El Periodico de Catalunya, care scrie despre previziuni economice negre. Cotidianul Publico remarca si el previziunile Fondului pentru Spania si aminteste, in context, ca presedintele francez Nicolas Sarkozy si cancelarul german Angela Merkel pregatesc un nou fond pentru reactivarea economiei europene.

#recesiune Spania raport FMI, #previziuni FMI Spania, #criza economica Spania , #Spania