Costul imprumuturilor Spaniei si Italiei continua sa creasca

Marti, 26 Iulie 2011, ora 17:01
1425 citiri
Costul imprumuturilor Spaniei si Italiei continua sa creasca

Spania si Italia au acceptat marti ca vanzarea titlurilor pe termen scurt sa fie facuta cu costuri mai mari, iar aceasta evolutie arata ca tarile se tem ca acordul de ajutorare a Greciei, incheiat de liderii europeni, nu a rezolvat criza datoriilor.

Costul imprumuturilor pe termen scurt ale Spaniei a atins cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, iar cererea a scazut.

Spania a vandut titluri pe termen de trei si sase luni, in valoare de 2,89 miliarde de euro, sub tinta maxima de trei miliarde de euro.

Randamentul titlurilor italiene pe termen de sase luni a urcat la un nivel maxim de dupa noiembrie 2008.

"Cel mai important lucru este ca fata de licitatia precedenta randamentele sunt mult, mult mai mari", a declarat Marc Ostwald, analist la firma Monument Securities din Londra.

Randamentele obligatiunilor spaniole si italiene pe termen de zece ani au crescut dupa aceste licitatii, ca si spreadul fata de obligatiunile germane de referinta, reflectand indoielile investitorilor ca liderii din zona euro au rezolvat criza datoriilor.

La cinci zile dupa stabilirea celui de-al doilea plan de sustinere a Greciei, randamentlee obligatiunilor spaniole si italiene au revenit astfel la nivelurile anterioare acordului. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#spania, # italia, # imprumuturi spania, # criza, # criza euro , #Spania