Castigurile Morgan Stanley au scazut cu 56% in al doilea trimestru

Joi, 19 Iunie 2008, ora 09:25
1670 citiri
Castigurile Morgan Stanley au scazut cu 56% in al doilea trimestru

Morgan Stanley a afisat o scadere cu 56% a castigurilor trimestriale, ca urmare a unor pierderi in tranzactionare si a incetinirii activitatilor de investitii, in ciuda unor castiguri inainte de impozitare de 1,43 miliarde dolari, din vanzarea unor active, scrie Reuters.A doua banca de investitii din Statele Unite a inregistrat un profit din operatiuni curente de 1,03 miliarde dolari, respectiv 95 centi/actiune, pentru al doilea trimestru fiscal, terminat in 30 mai, in scadere fata de cele 2,36 miliarde dolari, respectiv 2,45 dolari/actiune, inregistrat in perioada echivalenta de anul trecut.


Venitul net al Morgan Stanley a scazut cu 38%, pana la 6,5 miliarde dolari, comparativ cu al doilea trimestru fiscal din 2007. Rezultatele financiare ale companiei au fost insa peste estimarile medii ale analistilor, care anticipasera ca Morgan Stanley va avea castiguri trimestriale de 92 centi/actiune, potrivit Reuters Estimates.


Rezultatele financiare ale companiei au fost sustinute de doua elemente exceptionale: un castig inainte de impozitare de 698 milioane dolari din vanzarea unei afaceri in Spania si un castig de 732 milioane dolari, tot inainte de impozitare, dintr-o oferta de actiuni MSCI Inc.


Castigurile au contribuit la compensarea unor pierderi de 245 milioane dolari legate de concedieri, de 436 milioane dolari din tranzactii cu ipoteci si pierderi nete de 519 milioane dolari din credite structurate.


O criza de anul trecut de pe pietele de credit dauneaza in continuare bancilor si caselor de brokeraj, care au fost obligate sa faca deprecieri de active de peste 400 miliarde dolari, sa reduca locuri de munca si sa faca majorari de capital.


Morgan Stanley a avut pierderi de 9,4 miliarde dolari din tranzactionare pe piata creditelor ipotecare cu grad mare de risc in trimestrul al patrulea din 2007, dupa care a afisat o injumatatire a castigurilor din primul trimestru.