Banca Spaniei: Sunt necesare masuri suplimentare pentru reducerea deficitului

Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 15:25
1829 citiri
Banca Spaniei: Sunt necesare masuri suplimentare pentru reducerea deficitului

Guvernul spaniol va trebui sa faca ajustari suplimentare pentru ca deficitul public sa corespunda cerintelor Uniunii Europene, desi acest obiectiv este dificil din cauza redresarii economice lente, a declarat, vineri, guvernatorul Bancii Centrale a Spaniei, Luis Maria Linde, in Parlament, transmite Reuters.

Oficialul a folosit un limbaj prudent pentru a estima incheierea celei de-a doua recesiuni din Spania, de cand a inceput criza economica, in urma cu cinci ani.

"Nu este nejustificat sa afirmam ca economia spaniola pare sa depaseasca a doua recesiune din aceasta criza prelungita", a afirmat Luis Maria Linde.

Luni, ministrul de Finante, Cristobal Montoro, a reafirmat ca nu vor fi necesare noi masuri de austeritate in 2014 pentru a indeplini tintele fiscale stabilite de Comisia Europeana, deoarece tara ar urma sa revina pe crestere in a doua jumatate a acestui an.

"Bugetul pe 2014 este unul de redresare economica. Acest buget ne va ajuta sa revenim pe crestere si sa cream locuri de munca in tara noastra", sustine Cristobal Montoro.

Declinul de doi ani al economiei spaniole pare ca se apropie de final in trimestrul doi din 2013, arata datele preliminare publicate recent de Institutul National de Statistica de la Madrid, dar cererea interna slaba si noile masuri de austeritate ar putea intarzia o redresare sustenabila.

Economia spaniola a inregistrat un declin de doar 0,1% in trimestrul doi din 2013, comparativ cu un recul de 0,5% in precedentele trei luni, a anuntat Ine, fiind cea mai redusa scadere de cand tara a intrat in recesiune, la sfarsitul lui 2011.

Ine a precizat ca declinul cheltuielilor interne in perioada aprilie - iunie 2013 a fost partial compensat de majorarea exporturilor si a veniturilor din turism.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#deficit bugetar Spania, #masuri austeritate spania, #criza economica Spania , #Spania