VAJDASG MA: Romanii si slovacii cauta forta de munca ieftina din Ungaria

Luni, 22 Octombrie 2007, ora 12:18
1356 citiri
VAJDASG MA: Romanii si slovacii cauta forta de munca ieftina din Ungaria

VAJDASG MA (Serbia), 21 octombrie 2007 - Situatia aparuta pe piata fortei de munca demonstreaza ramanerea in urma a economiei ungare. A aparut o situatie la care, in urma cu patru-cinci ani, nimeni nu s-ar fi gandit: intreprinderi slovace si romanesti cauta in Ungaria un serios numar de muncitori.

Intreprinderile mici si mijlocii din Ungaria au ajuns in colimatorul politicii economice. In timp ce impozitele si controlul cresc, intreprinderile nu sunt incurajate in a plati salarii mai mari si in a crea noi locuri de munca - a declarat Peter Frohlich, director executiv la P&Bert Management Consulting Group. In opinia sa, asociatiile mai mici dau faliment una dupa alta, iar unele dintre ele si-au facut aparitia pe pietele din Slovacia si Romania. Din acest motiv, are loc acum un fenomen care parea inca de neinchipuit in urma cu patru-cinci ani.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.