Compania aeriana low cost SkyEurope a intrat in faliment

Luni, 22 Iunie 2009, ora 14:20
1718 citiri
Compania aeriana low cost SkyEurope a intrat in faliment

Compania aeriana slovaca low cost SkyEurope, cotata la bursa din Viena, ce se confrunta cu grave dificultati financiare structurale, a anuntat luni ca a intrat voluntar in faliment, pentru a se restructura, relateaza AFP.

"Compania a obtinut de la tribunalul din Bratislava inghetarea creantelor, pentru a permite conducerii sa desfasoare procedura de restructurare", o masura similara capitolului 11 din legea falimentului din Statele Unite, a anuntat compania intr-un comunicat.

"SkyEurope a intreprins in mod voluntar acest demers, pentru a avea timp sa isi reorganizeze datoriile si sa faca grupul mai atractiv pentru potentialii investitori", a anuntat compania.

Masura, care este acompaniata de o suspendare a cotatiei de la bursa, nu afecteaza cu nimic planurile de zbor, angajatii si plata furnizorilor pentru serviciile oferite in timpul restructurarii sub faliment, a subliniat SkyEurope

"Este o masura buna pentru SkyEurope, pentru ca ne permite sa ne continuam activitatile in faza de reorganizare", a declarat presedintele grupului, Jason Bitter.

Infiintata in 2001 de investitori austrieci, SkyEurope nu a generat niciodata profit si a acumulat o datorie de peste 100 milioane euro.

Compania a anuntat o pierdere neta de 31,9 milioane euro in primul trimestru, ce s-a incheiat in martie, dupa o pierdere de 59,12 milioane in anul 2007-2008, potrivit datelor provizorii.

Compania, care deserveste 41 orase in 19 tari, si-a redus flota cu doua treimi in aceasta vara, la numai sase avioane.

In anul ce s-a incheiat in mai, compania a transportat 3,16 milioane pasageri, in scadere cu 15,2%. 22 iunie 2009 13:20 

Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group, grupul de companii care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, iar la nivel internaţional, restaurante KFC în Republica...
#companie, #faliment, #investitori, #profit, #restructurare , #Slovacia