Codul PIN, furat chiar de pe ATM. Cum actioneaza infractorii

Duminica, 04 Septembrie 2011, ora 15:17
4275 citiri
Codul PIN, furat chiar de pe ATM. Cum actioneaza infractorii

PIN-ul de la card iti poate fi identificat foarte usor dupa urmele de caldura ale degetelor pe tastatura de la bancomat, arata rezultatele studiilor recente.

In 80% dintre incercari oamenii de stiinta au reusit sa identifice corect codul de patru numere, folosind un scaner cu infrarosu pe butoanele de la ATM, scrite The Daily Mail.

Chiar si la o distanta de un minut dupa tastarea codului PIN, camera putea arata foarte clar care dintre taste a fost apasata, ceea ce ii da timp infractorului sa isi culeaga informatiile necesare. Tot ce ii mai ramane este sa fure portofelul si sa goleasca toti banii de pe card.

Cercetatorii sustin ca utilizarea camerei cu infrarosu iti spune ordinea corecta in doar 20% dintre cazuri, dar, chiar si asa, hotul are mult mai multe sanse sa nimereasca, daca stie numerele.

Echipa de cercetatori de la Universitatea din California a realizat in San Diego un alt studiu, in cadrul caruia au folosit camere cu infrarosu pentru a gasi combinatiile corecte, dupa ce utilizatorul de card a apasat pe taste.

Cercetarea lor a demonstrat ca, si daca este folosita la un minut distanta, tot se poate afla combinatia corecta in cateva dintre dintre cazuri.

Imaginile publicate de cercetatori au aratat cat de usor pot fi identificate, dupa punctele rosiatice vazute prin infrarosu, care infatisa tastele utilizate.

“Tastele de plastic usureaza detectarea numerelor apasate, dar si asa este destul de dificil sa afli ordinea corecta”, a declarat Keaton Mowery, doctorand in stiinta computerelor la UCSD.

Camera cu infrarosu nu functioneaza la tastele din metal

“In principiu, daca indrepti camera direct spre tastele din metal, ea iti va indica temperatura de pe mainile tale, in loc sa iti indice valorile termice ale tastaturii”, sustine Sarah Meiklejohn, unul dintre cercetatori.

O alta problema pentru infractori ar putea fi costul investitiei: o camera noua cu infrarosu costa  in jur de 11,500 de lire sterline.

Infractorii au folosit de-a lungul timpului o serie de tehnici pentru a fura codurile PIN ale oamenilor care foloseau bancomatele.

Una dintre cele mai elaborate metode a fost descoperita in Glocestershire, cand hotii au instalat un ATM fals in fata unui supermarket. Acesta era dotat cu un dispozitiv care le permitea sa copieze si ca citeasca detaliile bancare, dar si PIN-ul, in timp ce aparatul scotea bani.

Alti infractori au instalat camere minuscule pe tavan pentru a inregistra momentul in care oamenii tastau codul PIN. Odata aflat codul PIN, frauda devenea mult mai usor de realizat. 

#atm, #card, #furt bani de pe card, #furt pin, #pin , #Scotia