Vladimir Putin promite mai multi bani pentru dezvoltarea Extremului Orient rus

Vineri, 30 Noiembrie 2012, ora 18:00
1586 citiri
Vladimir Putin promite mai multi bani pentru dezvoltarea Extremului Orient rus
Foto: AFP

Presedintele rus Vladimir Putin a promis joi fonduri publice si avantaje fiscale pentru a incuraja dezvoltarea economica a Extremului Orient rus, informeaza AFP.

Omul forte al Rusiei a indicat ca Fondul de dezvoltare a Extremului Orient si a regiunii lacului Baikal, creat in 2011 si dotat cu 15 miliarde de ruble (375 milioane de euro), ar putea creste la 100 miliarde de ruble (2,5 miliarde de euro).

"Daca acest fond isi dovedeste eficacitatea, vom continua sa-l includem in capital, pentru ca la termen sa atinga 100 miliarde de ruble", a declarat Vladimir Putin, citat de agentiile de presa ruse.

Autoritatile ruse si-au stabilit printre prioritati dezvoltarea acestei imense regiuni cu potential enorm, dar care sufera din anii 90 de un exod masiv al populatiei spre partea europeana a Rusiei. La revenirea la Kremlin, in luna mai, Vladimir Putin a creat Ministerul Dezvoltarii pentru Extremul Orient.

Putin a reprosat guvernului ca nu si-a indeplinit misiunea care i-a fost incredintata in legatura cu dezvoltarea Extremului Orient rus, cerand elaborarea unui nou program pana la finalul primului trimestru al anului 2013.

Vladimir Putin a propus in special ca intreprinderile care investesc peste 500 de milioane de ruble (12 milioane de euro) in aceasta regiune sa fie scutite de impozitul federal pe profit si de taxele pe extractia de resurse naturale, timp de zece ani. Totodata, presedintele rus doreste inceperea lucrarilor de dezvoltare la liniile de cale ferata Baikal-Amur si Transsiberian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dezvoltare Orient Extrem Rusia, #fonduri publice Rusia, #ajutor Putin Orient Extrem Rusia, #dezvoltare regiune Baikal, #scutire impozite Rusia , #Rusia