Ucraina asteapta un raspuns privind construirea unui gazoduct impreuna cu UE si Rusia

Sambata, 03 Iulie 2010, ora 22:09
1178 citiri
Ucraina asteapta un raspuns privind construirea unui gazoduct impreuna cu UE si Rusia

Ucraina asteapta un raspuns de la partenerii din UE si Rusia privind construirea unui nou gazoduct pentru tranzitul gazelor ruse destinate tarilor din Europa pe teritorul ucrainean, a declarat vineri presedintele Viktor Ianukovici, potrivit Newsin 

"Strategia noastra vizeaza infiintarea unui companii cu statele membre UE, Rusia si Ucraina, pentru construirea unui gazoduct pe teritoriul ucrainean, care ar permite cresterea volumului de gaze spre Europa", a declarat Ianukovici, dupa intalnirea cu secretarul de stat american, Hillary Clinton.

Ucraina a prezentat deja acest proiect "colegilor din UE si Rusia" si asteapta raspundul celor doua parti, a adaugat el. "Calculele noastre arata ca propunerea este atragatoare si competitiva", a subliniat presedintele ucrainean.

Este pentru prima oara cand Ucraina mentioneaza construirea unui nou gazoduct pe teritorul sau.

Anterior, Kievul si-a anuntat intentia de a crea un consortiu impreuna cu Europa si Moscova, pentru a moderniza actualul sistem al gazoductelor ucrainene, datand din perioada sovietica si prin care tranziteaza 80% din livrarile de gaz rus spre Uniunea Europeana. 

#ucraina, #gazoduct, #ue, #rusia , #Rusia