Ucraina ar putea apela la justitia internationala in disputa cu Rusia privind gazele

Joi, 29 Decembrie 2011, ora 21:11
1325 citiri
Ucraina ar putea apela la justitia internationala in disputa cu Rusia privind gazele

Premierul ucrainean, Mikola Azarov, a anuntat joi, pe pagina sa pe Facebook, ca Ucraina ar putea recurge la Curtea Internationala de Arbitraj, daca negocierile cu Rusia in privinta pretului la gaze esueaza, relateaza Interfax.

"Ucraina este gata sa apeleze la arbitrajul international" pentru a rezolva disputa cu Rusia pe tema pretului la gaze, a scris Azarov pe Facebook, care a adaugat ca autoritatile de la Kiev spera totusi in ajungerea la un acord, "daca suntem intr-adevar parteneri strategici", a mentionat premierul.

Ucraina si Rusia negociaza de mai multe luni pretul la gazele pe care Moscova le livreaza Kievului. Ucraina sustine ca pretul actual - 400 de dolari pe mia de metru cub - este "exorbitant si incorect" si ca 250 de dolari pe mia de metru cub ar fi un pret echitabil.

Rusia este de acord cu scaderea pretului, dar cere in schimb pachete de actiuni la gazoductele ucrainene. Ultima disputa pe tema gazului dintre Ucraina si Rusia a avut loc in iarna lui 2008-2009, cand Moscova a sistat livrarea de gaze, facand sa sufere intreaga Europa.

#ucraina gaze rusia, #ucraina conflict gaze rusia , #Rusia