Ucraina a amanat acordul de liber schimb cu UE de frica Rusiei

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 16:55
1252 citiri
Ucraina a amanat acordul de liber schimb cu UE de frica Rusiei

Rusia a dat clar de inteles ca in cazul ratificarii Acordului de asociere a Ucrainei cu Uniunea Europeana ar putea declansa un razboi economic de anvergura, a declarat marti comisarul european pentru extindere si politica de vecinatate, Stefan Fule, intr-o dezbatere a Parlamentului European, reunit la Strasbourg, relateaza Unian.

"Trupe ruse se afla pe teritoriul Ucrainei. Ei (rusii) au dat foarte clar de inteles ca de indata ce Acordul de asociere va fi ratificat de catre parlament (Rada Suprema ucraineana) vor adopta restrictii economice in aceeasi zi, nu mai tarziu", a afirmat Fule.

In plus fata de amenintarea militara, ne-am fi confruntat cu amenintarea unui razboi economic si comercial pe scara larga, a adaugat comisarul european, explicand astfel motivele care au determinat Ucraina sa ceara amanarea punerii in aplicare a componentei economice a acordului de asociere - acordul de liber schimb.

"Motivele sunt logice si usor de inteles. Economia trece printr-un test serios. Si ei vor sa aiba mai mult timp pentru a adopta conditiile si tarifele asupra carora am convenit", a afirmat Fule, asigurand parlamentarii europeni ca Ucraina si UE vor lucra asupra reformelor si reconstructiei Ucrainei in cadrul Consiliului de asociere si a structurii ramificate a acestuia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rusia ucraina, #Ucraina UE, #fule acord ucraina , #Rusia