Tactica lui Putin a devenit materie de studiu pentru Pentagon

Marti, 16 Mai 2017, ora 17:29
5330 citiri
Tactica lui Putin a devenit materie de studiu pentru Pentagon
Foto: Slate

Razboiul hibrid, tehnica de razboi neconventional in care rusii par sa se fi specializat in ultmii ani, a ajuns sa fie studiata de comandantii trupelor americane implicate in combaterea tehnicilor diversioniste ale Moscovei.

Constand in plasarea de agenti subversivi si trupe de gherila care destabilizeaza autoritatea unui regim in diverse regiuni, razboiul neconventioanl al rusilor incepe sa ii alarmeze pe expertii militari din Statele Unite ca urmare a tehnicii moderne folosite in acest tip de conflict neconventional, relateaza Defense News.

Exemplul Crimeei si activitatea tot mai ferventa a Rusiei in Ucraina si statele baltice reprezinta motive de ingrijorare in radul liderilor Aliantei Nord-Atlantice, unul dintre comandantii militari americani din Europa afirmand recent ca Washingtonul nu a facut tot ce ii statea in putinta pentru a contracara prolifica propaganda a Rusiei in Europa, activitate considerate ca intrand in "zona gri".

Acum, Pentagonul se apleaca indeosebi pe studiul activitatii adversarilor in "zona gri" a razboiului hibrid, Rusia parand cel mai de temut inamic, urmata apoi de China si Iran, dupa cum explica secretarul adjunct pentru operatiuni speciale din Departamentul Apararii, Theresa Whelan.

"Natura conflictelor neconventionale s-a modificat fundamental, ca urmare a noilor tehnologii si tehnici aparute in secolul XXI. In multe privinte, am fost nevoiti sa o luam de la zero", sustine Whelan.

Tactica razboiului hibrid dezvoltata de rusi este atat de provocatoare, incat Pentagonul se vede nevoit sa recurga tot mai des la cooperarea cu alte agentii federale, mai spune sefa departamentului de operatiuni speciale.

Conform datelor oferite in acest moment de Washington, aproape 1.400 de specialisti in operatiuni special lucreaza in acest moment in vederea contracararii pericolului reprezentat de razboiul hibrid dezvoltat de rusi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tactica razboi hibrid, #tensiuni Rusia NATO, #razboi rece SUA Rusia, #propaganda Moscova , #Rusia