Severstal taie costurile de productie in SUA si concediaza in Rusia

Miercuri, 11 Martie 2009, ora 12:18
1134 citiri
Severstal taie costurile de productie in SUA si concediaza in Rusia

Severstal, cel mai mare producator de otel din Rusia, afectat de criza financiara, a anuntat miercuri ca vrea sa reduca costurile de productie ale fabricilor din Statele Unite, precum si numarul angajatilor fabricii Cerepovet din Rusia, relateaza Reuters.

"Lucram la un plan de actiune pentru a reduce costurile din Statele Unite", a declarat directorul executiv al companiei, Aleksei Mordasov. El a adaugat ca numarul de angajati ai fabricii Cerepovet din Rusia va fi redus cu 9.000-9.500.

Compania a afisat miercuri o crestere a profitului net cu 9,9%, pentru anul trecut, fata de 2007, la 2,03 miliarde dolari, nivel care se situeaza, totusi, sub estimarile analistilor.

Severstal a redus productia la o serie de fabrici din Rusia, Italia si Statele Unite in ultimele luni, in contextul scaderii cererii pe piata de profil.

In februarie, compania a anuntat ca productia de otel a scazut cu 48% in al patrulea trimestru, fata de trimestrul anterior. In al patrulea trimestru, Severstal a inregistrat pierderi nete de 1,2 miliarde dolari. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cerere, #companie, #costuri, #piata, #productie , #Rusia