Serviciile secrete din Ucraina: Rusia se antreneaza pentru un conflict nuclear

Sambata, 24 Septembrie 2016, ora 18:40
7243 citiri
Serviciile secrete din Ucraina: Rusia se antreneaza pentru un conflict nuclear
Foto: Interesting Facts.org

Serviciile secrete ale armatei ucrainene sustin ca fortele nucleare ale Rusiei sunt in mijlocul unui program de antrenament care simuleaza desfasurarea unui conflict de amploare.

Serviciul de informatii militare de la Kiev a postat pe Facebook informatia conform careia Corpul 33 Rachete al armatei ruse din vestul Siberiei a demarat un amplu program de verificare a capacitatii de riposta cu armament nuclear, informeaza Newsweek.

"Scopul exercitiului este de a verifica capacitatea de reactie a fortelor de rachete strategice ale Rusiei si de a duce la indeplinire obiectivele in conditiile unui conflict de proportii mari, care implica si folosirea armamentului nuclear", mentioneaza raportul ofiterilor de informatii din armata Ucrainei.

Conform acestora, un alt exercitiu de amploare va fi organizat in cursul lunii octombrie, desi Ministerul Apararii din Rusia nu a dat publicitatii date despre exercitiul viitor sau cel pe care ucrainenii il reclama a se desfasura in prezent.

Anul trecut, presedintele Vladimir Putin anunta ca armata rusa va fi dotata cu 40 de rachete capabile sa penetreze scutul antiracheta amplasat de Statele Unite in sud-estul Europei.

Pana acum, Moscova a facut publice datele desfasurarii exercitiilor militare organizate de armata rusa, dar acestea au starnit in diverse randuri ingrijorarea liderilor occidentali, in luna martie a acestui an secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, acuzand Rusia ca a simulat un atac nuclear asupra Suediei, stat partener al Aliantei Nord-Atlantice.

#armament nuclear Rusia, #exercitii militare, #conflict Rusia NATO , #Rusia