Securitatea ucraineana acuza rusii ca folosesc social media pentru a crea panica

Vineri, 29 August 2014, ora 11:10
1061 citiri
Securitatea ucraineana acuza rusii ca folosesc social media pentru a crea panica

Retelele de socializare sunt folosite de serviciile speciale ale Rusiei pentru a dezinforma si a crea panica in randul ucrainenilor, a denuntat joi seful Serviciului ucrainean de securitate (SBU), Valentin Nalivaicenko, citat de agentia Interfax.

El a acuzat Moscova ca desfasoara "un atac psihologic" in Ucraina prin intermediul unor "complici ai teroristilor (insurgentilor), care pretind ca sunt jurnalisti", informeaza Mediafax.

Nalivaicenko a informat ca serviciile ruse folosesc retele de socializare, adrese electronice si numere de telefon mobil ale cetatenilor ucraineni, cu scopul de a "crea panica" in randul acestora.

"Ele (serviciile speciale) transmit informatii false, provoaca panica, pentru a destabiliza situatia in tara noastra", a subliniat el.

"Vreau sa va informez ca, in prezent, rusii folosesc in mod cinic si josnic reteaua de socializare Facebook. Ne-am adresat in repetate randuri catre conducerea acestei retele, dar nu am reusit sa solutionam nimic", a afirmat seful SBU, adaugand ca "rusii pirateaza sau blocheaza conturi ale ucrainenilor pentru a disemina informatii false".

Nalivaicenko a mentionat ca partea ucraineana a finalizat negocierile cu compania Google pentru a contracara actiunile Moscovei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ucraina rusia, #social media Ucraina , #Rusia