Rusii scot la inaintare armata de hackeri si troli: Vrem o propaganda eficienta!

Joi, 23 Februarie 2017, ora 18:03
3896 citiri
Rusii scot la inaintare armata de hackeri si troli: Vrem o propaganda eficienta!
Foto: Clean Technica

Moscova a dat legitimitate hoardei de troli folosita pentru raspandirea mesajelor antioccidentale, dezvaluind pentru prima data modul in care intentioneaza sa foloseasca aceasta arma in strategia creata de Ministerul Apararii.

Intr-un discurs adresat membrilor parlamentului din Rusia, ministrul Serghei Shoigu a precizat ca "propaganda trebuie sa fie inteligenta si eficienta", in vreme ce generalul (r) Vladimir Shamanov, seful comisiei de Aparare din camera inferioara a Dumei de stat, a explicat ca noua forta cibernetica "va proteja interesul national si se va angaja in batalii in domeniul informational", relateaza IB Times.

Un alt rezervist care a tinut in mana fraiele cooperarii militare internationale a Rusiei, generalul Leonid Ivashov, a mentionat ca forta de lupta cibernetica si informationala creata de Kremlin nu este decat o arma de aparare in fata propagandei occidentale.

"Trebuie sa nu mai cautam scuze si sa fortam Occidentul sa treaca in pozitie defensiva prin demascarea minciunilor lor", a declarat acesta.

Pna acum, presedintele Vladimir Putin si oficialii rusi au negat orice implicare a Kremlinului in razboiul propagandistic si cibernetic in care Rusia este acuzata de fosta administratie americana ca s-ar fi implicat in campania electorala din SUA in favoarea lui Donald Trump.

In acelasi mod, Finlanda acuza Moscova ca deruleaza de mai bine de un an o ampla campanie de dezinformare in media cu scopul de a descuraja eforturile depuse de oficialii de la Helsinki de a accede ca stat membru cu drepturi depline in NATO.

Ministrul Shoigu a arat si care va fi dimensiunea programului de modernizare a fortelor armate din Rusia, oficialul anuntand ca in urmatorii ani vor fi receptionate 170 de noi avioane de lupta, 17 nave si peste 900 de vehicule blindate, in special tancuri.

Puterea militara a Rusiei este estimatea ca fiind a doua din lume, dupa cea americana, Moscova detinand insa avantaje in anumite arii, cum ar fi noile tancuri create de industria de aparare sau arsenalul nuclear aflat la dispozitie, care deja numara alte 41 de noi rachete balistice intercontinentale adaugate in 2016.

In ultimii ani, pe fondul tensiunilor inregistrate de amestecul Moscovei in criza din Ucraina si a interventiei militare din Siria, relatiile dintre Rusia si NATO au ajuns intr-o faza critica, nemaintalnita din perioada Razboiului Rece, ambele tabere acuzandu-se de incitare la declansarea unui conflict in Europa.

#razboi cibernetic Rusia Occident, #troli Rusia, #hackeri Rusia , #Rusia