Rusii lucreaza la Humvee fara pilot care poate trage singur cu tunul

Luni, 22 Mai 2017, ora 11:18
4633 citiri
Rusii lucreaza la Humvee fara pilot care poate trage singur cu tunul
Foto: Defence-Blog

Varianta rusilor la Humvee, celebrul vehicul blindat al infanteriei americane, a intrat intr-o noua faza de modernizare, reprezentantii companiei producatoare asteptand ordinul Kremlinului pentru a supune testelor o masina blindata autonoma.

Tigr, vehiculul de asalt al armatei ruse, a fost modificat astfel incat sa poata inainta in teritoriul inamic fara personal uman la bord, masina fiind capabila sa declanseze focul asupra tintelor cu un tun automat de calibrul 30 montat pe turela, sustine directorul Complexului Industrial Militar rusesc, Alexander Krasovitsky, anunta TASS.

"Am primit aprobare de la conducerea Ministerului Apararii sa dezvoltam acest proiect si vom merge inainte cu el. In prezent, lucram la un program de testare a munitiei.

Testul cu munitie reprezinta un proces complex, care necesita pregatiri detaliate. Nu avem o limita de timp, dar vrem sa terminam cat mai repede", a explicat directorul Krasovitsky.

Versiunea autonoma a vehicului Tigr foloseste un tun de calibrul 30 mm preluat de pe un alt vehicul de lupta autonom testat de rusi, Uran-9.

#arme autonome Rusia, #industria Apararii Rusia, #vehicul blindat autonom Tigr , #Rusia