Rusii investesc masiv in arme. Construiesc un portavion cum nu mai exista in lume

Marti, 02 Iunie 2015, ora 14:13
13222 citiri
Rusii investesc masiv in arme. Construiesc un portavion cum nu mai exista in lume
Foto: Xinhuanet

Industria de aparare din Rusia este favorita regimului Putin chiar si in perioada de criza. Un portavion estimat la 5,6 miliarde de dolari va fi realizat in urmatorul deceniu, nava urmand sa reprezinte cel mai performant vas de lupta din lume.

Anuntul a fost facut de comandantul Flotei de Nord, amiralul Vladimir Korolyov.

"Noul portavion ne va permite sa fim mai eficienti in cadrul misiunilor" a explicat acesta, citat de agentia Tass.

Nume de cod: Project 23000E Storm

Proiectul se afla in lucru pe masa inginerilor militari de la Centrul de Stat pentru Cercetare Krylov din Sankt Petersburg si poarta numele de cod Project 23000E Storm.

In prezent, cel mai modern vas de acest tip detinut de marina rusa este portavionul Amiral Kuznetov, acesta fiind si nava-amiral folosita la toate exercitiile militare desfasurate in ultimul timp.

"In perspectiva, ne dorim un portavion care sa nu suporte comparatie cu celelate vase militare existente. Este necesar prin prisma noilor provocari si amenintari care apar in lume", declara amiralul Korolyov.

Vasul va urma sa defineasca o noua clasa de nave de lupta, inginerii si liderii militari din Rusia sustinand ca proiectul este diferit fata de ceea ce se intalneste in dotarile fortelor navale ale altor state.

"Vorbim despre un vas care va raspunde necesitatilor viitorului mai degraba decat celor ale prezentului", a caracterizat oficialul rus acest proiect.

Program extins pana in 2050

Portavionul viitorului poate costa intre 1,8 si 5,63 miliarde de dolari, sustin designerii sai de la Nevskoye Design Bureau.

Pentru realizarea proiectului, acestia au la dipozitie 10 ani. Insa, odata lansat la apa, vasul ar urma sa constituie doar una din armele de distrugere in masa ale Rusiei.

Programul pe termen lung pentru dotarea marinei rusesti cu vase de lupta noi prevede investitii masive in portavioane pana in 2050.

Ultimul vas militar construit in santierele rusesti, portavionul Amiral Kuznetov, a fost lansat la apa in 1990 si modernizat la mijlocul deceniului trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#investitii aparare Rusia, #noua clasa portavioane Rusia, #proiect militar Rusia , #Rusia