Rusii fac publica existenta unui imens zacamant de diamante: Cum va fi afectata piata

Marti, 18 Septembrie 2012, ora 17:00
2686 citiri
Rusii fac publica existenta unui imens zacamant de diamante: Cum va fi afectata piata

Rusia a dezvaluit existenta unui imens zacamant de diamante in zona Popigai din estul Siberiei. Desi a fost descoperit in anii '70, informatia a fost clasificata de catre statul sovietic.

Zacamantul se afla chiar in craterul Popigai, cu un diametru de circa 100 kilometri si a fost format de caderea unui meteorit acum aproximativ 40 milioane de ani.

Astfel diamantele provenite din impact sunt de doua ori mai tari decat diamantele sintetice si naturale, avand o structura cristalina diferita si o granulatie mai mare. De aceea ele pot fi utilizate in mai multe industrii, inclusiv in cea de prelucrare, relateaza Agerpres.

Impactul asupra pietei ar putea fi enorm: "Daca luam in considerare cererea actuala de diamante industriale pe unitate, rezervele zacamantului de la Popigai ar fi suficiente pentru 3.000 de ani de acum incolo, pentru intreaga planeta", a declarat Nikolai Pohilenko, directorul Institutului de Geologie si Mineralogie "V.S.Sobolev" al Academiei de Stiinte a Rusiei, care a si facut publica descoperirea.

Aceasta stire vine dupa ce, in august, ministerul pentru Resurse Naturale din Rusia a emis o propunere de legislativa pentru a facilita accesul firmelor straine in sectorul minier de metale pretioase si diamante, potrivit Reuters.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#zacamant diamante nou, #diamante industriale, #piata diamante, #zacamant diamante Rusia , #Rusia